UXDE dot Net Wordpress Themes

Fotoreportaža s posveta o občinskih cestah

Oglejte si fotografije s posveta o občinskih cestah, ki se je potekal v Portorožu v četrtek 23. ter v petek 24. maja.

V četrtek, okoli osme ure zjutraj, so v Hotel Slovenija prihajali razstavljavci  in pred pričetkom posveta pripravili razstavne panoje in reklamne materiale.

Razstavljali so POS PLASTIKA, d.o.o., Sodražica, VIANOVA SLOVENIJA d.o.o.,SIGNACO d.o.o., MEBLO SIGNALIZACIJA d.o.o. Nova Gorica, CESTEL d.o.o., ZMAS.SI d.o.o., PETRIČ d.o.o, ,TERRA-MIX d.o.o., DFG CONSULTING, d.o.o. in LINEAL d.o.o.

Ups, prišlo je do napake!

Udeležence sta sprejemala Jakob in Maja.

registratorja

 

Kmalu je bilo vse nared za prvo predavanje z naslovom OBČINSKI ODLOKI O CESTAH IN KONCESIJE, predavatelja Milana Železnika z Evropskega pravnega centra Maribor. Sledilo je predavanje Antona Šviglja z Direkcije RS za ceste KATEGORIZACIJA IN UREJANJE LASTNIŠTVA CEST. Precejšnje zanimanje je požela predstavitev Milana Severja o obnovi vozišč po sistemu TERRA-MIX.

Predavanje

 

Po predavanju se je še kako prilegel tako imenovali coffee break ali z drugimi besedami “kava in sok”.

odmor

Po odmoru za kosilo so udeleženci prisluhnili še primerom dobrih praks s področja POVEZOVANJA OBČIN ZA NOVE PROJEKTE IN PRIDOBITEV EVROPSKIH SREDSTEV.  Te so predstavili Romeo Varga, ki je s svojim nastopom v marsikom vzbudil skrito in (morda) davno pozabljeno željo po kolesarjenju v slovenskem naravnem okolju, Mitja Kolbl in Tomislav Zrinski sta prikazala, kako se  TRAJNOSTNE MOBILNOSTI lotevajo v občini Ljutomer, ki si je prislužila nominacijo za evropsko nagrado za najboljši načrt trajnostne mobilnosti v letu 2012. Sklop je zaključil mag. Franc Zajamšek z idejo ENOTNEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA OBČINSKE CESTE.

predavanje 2

 

Po izobraževanju je končno napočil čas za lepši del dneva-večerjo. Skupna večerja, izvrstna priložnost za nadgrajevanje novo pridobljenih znanj in izmenjavo izkušenj. Sklepala so se nova prijateljstva, ki morda čez čas prerastejo v resna poslovna partnerstva.

 

druženje ob aperitivu

 

 

veseljaki na kupu

 

Petek se je začel s predavanjem gospe Gordane Grahek z Direkcije RS za ceste z naslovom INVESTICIJSKA VZDRŽEVALNA DELA IN VZDRŽEVALNA DELA V JAVNO KORIST, nadaljevala pa je Karmen Fifer Bizjak z Zavoda za gradbeništvo Slovenije, ki je poudarila pomen NEODVISNE ZUNANJE KONTROLE KAKOVOSTI v vseh fazah obnove oziroma gradnje cest.

Matjaž Kapitler je izpostavil temeljne probleme pri PRIPRAVI PLANA OBNOVE IN VZDRŽEVANJU OBČINSKIH CEST, dvodnevni seminar z mnogimi predavatelji in različnimi tematikami pa je zaključil Tomaž Ocvirk, Meblo signalizacija d.o.o., ki je pokomentiral ZAHTEVE O KAKOVOSTI PROMETNE SIGNALIZACIJE V SKLADU S SIST EN 12899.

terramix

Obogateni z novimi znanji, opremljeni z novimi spoznanji in morda že z novimi načrti v glavi, se se udeleženci poslovili od starih in novih znancev, si še zadnjič stisnili roke in drug drugemu zaželeli za konec iskreni »srečno«.

Srečno tudi z naše strani, dragi udeleženci, pri  sestavljanju načrtov glede prihodnosti občinskih cest. Za vaše in naše zadovoljstvo, za boljše ceste, in nenazadnje – za vašo in našo večjo varnost v cestnem prometu. Za nas vse.

Hvala Vam!

Ekipa EDUCENTRA se Vam zahvaljuje za obisk in Vas lepo pozdravlja!:)

team

 

V Portorož Vas vabimo tudi prihodnje leto konec maja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Koristne povezave