Ogled dobre prakse urejanja varnega prometa v občini Krško

Ogled dobre prakse urejanja varnega prometa v občini Krško

Datum
18.09.2018
9:30 - 13:30

Lokacija
Občina Krško, Krško

Kategorija

Opis dogodka


EDUCENTER v sodelovanju z Občino Krško, ob Evropskem tednu mobilnosti 2018, vabi na predstavitev dobre prakse urejanja  varnega prometa v Krškem. Po občinskih poteh za šolarje in kolesarje nas bosta popeljala mag. Romana Pečnik, vodja projektov na Občini Krško, in Uroš Brumec z Direkcije RS za infrastrukturo.

Občina Krško je že vrsto let med prodornejšimi občinami pri urejanju varnega prometa. V sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo nastajajo edinstveni projekti s področja prometne varnosti. Za projekt ureditve varne šolske poti so prejeli nagrado Najbolj aktivna občina med nemestnimi občinami v okviru ETM 2017.  Gre za prenos dobre prakse iz severne Evrope in enega prvih takih projektov v Sloveniji.

Ob ogledu okolice šole, ki je opremljena s posebnimi prometnimi znaki in signalizacijo, boste več izvedeli o tem, kako je projekt potekal, o dilemah, ki so se pojavljale, in rezultatih, ki jih beležijo na občini.  

Program

Ogled bo potekal od 9.30 do predvidoma 13.30 ure.

Pot nas bo peljala od Zatona, kjer boste lahko parkirali v dvonivojski parkirni hiši, po mostu preko reke Save in nadvozu. V letu 2017 je Občina Krško ob ureditvi dveh krožnih križišč uredila tudi kolesarske pasove in na mestih, kjer jih ni bilo možno umestiti, uredila promet po sistemu sharow. 

Pri tretjem krožišču se bomo sprehodili do OŠ Jurija Dalmatina Krško, kjer si bomo ogledali pilotni projekt umirjanja prometa v okolici OŠ, ki stoji neposredno ob regionalni cesti Krško -Zdole. 

Ukrepi, izvedeni na državni cesti v sodelovanju z DRSI, so občini v ponos in jih kot primer dobre prakse želijo deliti tudi z ostalimi. 


Informacije in prijave

Prijave sprejemamo do 14. septembra 2018. Prijavnico pošljete tako, da izpolnite internetni obrazec. Prijavnico lahko pošljete tudi po elektronski pošti info@educenter.si ali po pošti na naslov EDUCENTER d.o.o., Mesarska cesta 40, 1000 Ljubljana.

Prijavnica v pdf obliki: Prijavnica Krško

Odjave sprejemamo najkasneje do tri delovne dni pred datumom izvedbe. V primeru kasnejše odjave zaračunavamo 30% kotizacije.Pri neudeležbi brez odjave kotizacije ne vračamo.

Dodatne informacije: 041 348 364 ali info@educenter.si.


Kotizacija

Kotizacija  za udeležbo na seminarju znaša 98,00 EUR na udeleženca in vključuje DDV.. Kotizacijo nakažite pred pričetkom ogleda na transakcijski račun: SI 56 34000-1015589394 sklic 107-18, proračunski uporabniki pa v 30. dneh po prejetem računu. 

 


 

Prijava na: Ogled dobre prakse urejanja varnega prometa v občini Krško

Prijave za dogodek so zaprte.

Zemljevid


Nalaganje mape ....