UXDE dot Net Wordpress Themes

Ceste

EDUCENTER z novima storitvama za občine

Avtor:
Značke:

EDUCENTER ponuja novi storitvi za občine in sicer pravno svetovanje ter strokovni pregled prometnega dela projektne dokumentacije pred pričetkom del na občinskih cestah.
Več …

Prvi slovenski kolesarski kongres

Avtor:
Značke:

Pred prvim slovenskim kolesarskim kongresom, ki bo potekal od 9. do 11. junija 2021, v sodelovanju s spletnim portalom www.slovenskeceste.si razpisujemo objavo člankov na spodaj navedene teme. Med prijavljenimi članki bomo izbrali teme za prvi slovenski kolesarski kongres. Tako se bomo še pred kongresom srečevali na spletnem portalu slovenskeceste.si
Več …

Podcast o cestah in prometu

Avtor:
Značke:

Vabimo vas, da spremljajte podcast o cestah in prometu. S priznanimi strokovnjaki in drugimi zanimivimi gosti se bomo pogovarjali o upravljanju, gradnji in vzdrževanju cest, prometu, prometni varnosti in trajnostni mobilnosti. Na podcast se lahko brezplačno naročite TUKAJ Več …

Na obisku v Bainbridge Township, Ohio, ZDA

Avtor:
Značke:

Bainbridge Township je eno od šestnajstih mestnih okrožij na območju Geauga (Ohio, ZDA). Na sončen, pozno oktoberski dan, ki ni z ničemer kazal, da se približuje zima, so me prijazno sprejeli odgovorni za ceste: Jim Stanek, direktor, John Brett, cestni nadzornik in Ken Holand, vodja operative.

Več …

Skupaj bolje pripravljeni na zimo

Avtor:
Značke:

V Ljubljani je potekala prva problemska konferenca Zimska služba – s sodelovanjem do še boljše prevoznosti cest in še večje prometne varnosti.

Oglejte si nekaj utrinkov, več informacij sledi.

Več …

Varneje v šolo

Avtor:
Značke:

Direkcija RS za infrastrukturo pripravlja smernice Varneje v šolo. Smernice, interaktivni zemljevid in promocijski videoposnetek bodo objavljeni letos, predvidoma septembra, in bodo dostopni na spletišču državne uprave (Ministrstvo za infrastrukturo, Direkcija RS za infrastrukturo).

Več si lahko preberete v prispevku Uroša Brumca,  mag. inž. prom., Direkcija RS za infrastrukturo.

Več …

Razbijamo mite o kolesarjenju na Danskem

Avtor:
Značke:

V Kopenhagnu poteka življenje na kolesu. Mesto ima več koles kot je prebivalcev in skoraj 400 kilometrov kolesarskih stez. Prisluhnite, kaj je o kolesarjenju v Kopenhagnu povedal Matija, ki je po Gimnaziji Poljane, odšel na študij na Dansko.

Več …

Trajnostna mobilnost v Pragi

Avtor:
Značke:

Češko glavno mesto Praga ima skoraj 1.3 milijona prebivalcev. Kljub temu, zaradi pomanjkanja kolesarskih stez, mestnih koles v centru Prage tako rekoč ni opaziti. Trajnostno mobilnost vzpodbujajo z električnimi skiroji.

Več …

Novi obalni župani se povezujejo

Avtor:
Značke:

Župani koprske, ankaranske, izolske in piranske občine so se danes prvič srečali ter začrtali izhodišča za povezovanje pri skupnih projektih. Edini konkreten dogovor srečanja je bil, da se bodo kmalu spet sestali. Več na MMC

Koristne povezave